۶ تکنیک مهم برای پرستاری از سالمند پس از جراحی

6 ماه پیش
پرستاری از سالمند

قرار گرفتن تحت عمل جراحی تجربه ای نگران کننده و پرچالش است، اما این موضوع در دوران سالمندی به دلیل مشکلات جسمی و روانی سالمندان پیچیده تر می شود.

مراقبت از سالمند پس از عمل جراحی به دلیل نیازهای ویژه ای که سالمندان دارند برای اعضای خانواده و اطرافیان سالمند امری چالش برانگیز و نگران کننده است.

افراد سالمند پس از عمل جراحی، برای بدست آوردن سلامتی و بازگشت به زندگی طبیعی به مراقبت های ویژه ای نیاز دارد که باید توسط پرستار سالمند با تجربه و متخصص ارائه شود.

اگر سالمند عزیز شما به تازگی تحت عمل جراحی قرار گرفته است و شما مسئولیت مراقبت از وی را برعهده گرفته اید، به کار بردن این ۶ تکنیک مهم تاثیرات مطلوبی در تسریع روند بهبودی سالمند پس از جراحی دارد، پس تا پایان این مقاله با همراه باشید:

  1. تهیه فهرست وسایل مورد نیاز سالمند

معمولا بیماران پس از جراحی و ترخیص از بیمارستان، نیازهای ویژه ای دارند که باید به بهترین شکل ممکن برطرف شوند. تهیه داروها، خریداری یا اجاره ویلچر، تخت بیمارستانی یا وسایل بهداشتی تنها بخشی از نیازهای سالمندان پس ترخیص و انتقال به منزل است.

بهتر است پیش از ترخیص سالمند در مورد نیازهای موجود با پزشک مشورت کنید و با تهیه { فهرست وسایل مورد نیاز} از بروز سردرگمی پیشگیری به عمل آورید.

۲٫ آماده سازی منزل سالمند

مرتب کردن و آماده سازی منزل برای ورود سالمند پس از ترخیص از بیمارستان، از اهمیت ویژه ای در تسریع روند بهبودی بیمار برخوردار است. به عنوان مثال حذف وسایل و موانع خطرناک در مسیر تردد سالمند برای پیشگیری از زمین خوردن وی امری ضروری است.

نصب ترمز در زیر فرش ها و قالی های لغزنده نیز یکی دیگر از اقدامات ضروری برای آماده سازی منزل سالمند است.

بهتر است برای حفظ آرامش و راحتی سالمند وسایل پرکاربردی مانند کنترل از راه دور، تلفن، کتاب و غیره را در دسترس وی قرار دهید.

انتقال وسایل مورد نیاز سالمند به یک فضای هم سطح و بدون نیاز به رفت و آمد از پلکان، برای حفظ سلامت سالمند و تسریع روند بهبودی ضروری است.

۳٫ همراهی سالمند در مطب پزشک

همراهی با سالمند در معاینات قبل و بعد از عمل جراحی، یکی از مهم ترین وظایف پرستار سالمند است.

حتی اگر سالمند از حافظه پایداری برخوردار است و مشکلی در به خاطر سپردن دستورالعمل های پزشک ندارد، باز هم حضور شما در این جلسات سودمند خواهد بود.

به عنوان مثال تکمیل فرم های اداری، تهیه داروها، پاسخ به سوالات پزشک، یادداشت برداری از دستورات پزشک، پرسیدن سوالات و نکات نگران کننده، تاثیرات مطلوبی بر بهبود کیفیت خدمات مراقبتی از سالمند پس از جراحی دارد.

۴٫ شناسایی محدودیت های موجود

براساس تحقیقات متخصصان، روند بهبود و ترمیم زخم در افراد سالمند آهسته تر از سایر گروه های سنی است. از سویی دیگر برخی از سالمندان پس از عمل جراحی، موقتا با محدودیت هایی روبرو هستند که تنها با رعایت این محدودیت ها و اجرای دستورات پزشک می توانند به زندگی طبیعی بازگردند.

بنابراین یکی از مهم ترین مسئولیت های شما برای نگهداری از سالمند این است که در مورد محدودیت های سالمند پس از جراحی با پزشک مشورت کنید.

به عنوان مثال خم شدن در سالمندانی که تحت عمل جراحی آب مروارید قرار گرفته اند ممنوع است زیرا باعث وارد شدن فشار زیادی به چشم بیماران می شود. همچنین بیمارانی که تحت جراحی های دستگاه گوارش می گیرند به رژیم های غذایی خاصی نیاز دارند که باید براساس دستور پزشک طبخ شوند.

در شرایطی که سالمند محدودیت های خود را فراموش کرد، بهتر است به آرامی دستورالعمل های پزشک را به وی یادآوری کنید و از انجام اقدامات آسیب زا پیشگیری به عمل آورید.

۵٫ آشنایی با علایم روان آشفتگی سالمند

برخی از سالمندان پس از جراحی، دچار عارضه خاصی به نام “دلیریوم” یا روان آشفتگی می شوند. تجربه علایمی مانند تاری دید، تغییرات شدید در وضعیت ذهنی، توهم‌، تشویش، بیقراری، تعریق، تنگی نفس و تپش قلب در میان سالمندان مبتلا به این اختلال شایع است.

علایم روان آشفتگی گاهی تا هفته ها و ماه ها پس از جراحی ادامه پیدا می کند و تاثیرات نامطلوبی بر کیفیت زندگی سالمندان و طولانی شدن روند بهبودی بیماران دارد.

بنابراین آشنایی با علایم روان آشفتگی یکی از مهم ترین وظایف پرستار سالمند پس از ترخیص و انتقال بیمار به منزل است.

ارائه مراقبت‌های تخصصی پس از عمل جراحی، حمایت روانی، انجام تمرینات فیزیکی، تغذیه سالم، مصرف داروهای کنترل درد و مدیریت استرس تاثیر مطلوبی بر کاهش علایم این اختلال دارد.

۶٫ دریافت کمک از افراد حرفه ای

یکی از مشکلات اصلی برای مراقبت از سالمند پس از جراحی، عدم تجربه و آگاهی اطرافیان برای شناسایی و برطرف کردن نیازهای جسمی و روانی بیمار است. همین موضوع در بسیاری از موارد سبب بروز صدمات جبران ناپذیر به سلامت سالمند می شود و چاره ای جز بازگشت سالمند به بیمارستان باقی نمی ماند.

از سویی دیگر تجربه احساس افسردگی، خستگی و فرسودگی جسمی و روانی نیز در میان مراقبان غیر حرفه ای سالمندان شایع است که بالطبع بر کیفیت مراقبت از سالمند نیز تاثیرات نا مطلوبی خواهد گذاشت.

در صورتی که مسئولیت سنگین و پیچیده مراقبت از سالمند پس از جراحی را به عهده گرفته اید، طبیعی است که در این مسیر به کمک افراد حرفه ای و متخصص نیاز داشته باشید.

مرکز پرستاری همراه الف یکی از معتبرترین مراکز ارائه کننده خدمات پرستار سالمند در منزل است که با برخورداری از مجوزهای لازم، کادر مجرب و متخصص آماده مراقبت از سالمندان گرامی در منزل است.

مسئولیت مراقبت از سالمندان عزیزتان را با خیالی آسوده به مراقبان این مرکز بسپارید و بر سایر جنبه های زندگی خود متمرکز شوید.

0
نویسنده مطلب AmiR
دانشجوی رشته کامپیوتر - نرم افزار

دیدگاه شما

بدون دیدگاه