اینستاگرام چه اقداماتی برای جلوگیری از آزار و اذیت های مجازی انجام داده است ؟
اینستاگرام در آپدیت های جدید خود، در حال پیاده سازی راهکارهایی است که با کمک آنها تا حد امکان از آزار و اذیت های مجازی جلوگیری کند و آنها را به حداقل برساند. در این مقاله از وب سایت جفت هیچ با ما همراه باشید تا راه حل های جدید اینستاگرام برای مقابله با شرارت های فضای مجازی را بررسی کنیم.
فهرست مطالب
شرارت های فضای مجازی چگونه است ؟
متاسفانه به دلایل مختلف از جمله پایین بودن سطح فرهنگ، برخی از افراد در فضای مجازی دیگران را مورد آزار و اذیت قرار می دهند. این شرارت ها موارد مختلفی از جمله کامنت های ناخوشایند، تهدید، توهین، زورگویی، استفاده از الفاظ رکیک و انواع مختلف سوء استفاده ها را شامل می شود.
با توجه به اینکه اینستاگرام یک فضای عمومی است و بسیاری از افراد و اقشار مختلف جامعه خصوصا جوانان به صورت گسترده از آن استفاده می کنند، بنابراین شرارت های فضای مجازی می تواند آثار و تبعات زیان باری بر پیکره ی اجتماع وارد نماید.
توسعه دهندگان اینستاگرام نیز به خوبی این موضوع را درک می کنند و از گذشته تاکنون در حال پیاده سازی ایده های مختلفی بوده اند که با لات های مجازی مقابله کنند و فضای امن تر و آرامش بخشی برای کاربران فراهم نمایند.
اینستاگرام چه راهکار هایی برای مقابله با آزار و اذیت های مجازی ارائه کرده است ؟
اینستاگرام از گذشته تاکنون برای این مسئله اهمیت خاصی قائل بوده است. به عنوان مثال با کمک هوش مصنوعی، کامنت های حاوی الفاظ رکیک و غیر اخلاقی را شناسایی کرده و آنها را فیلتر و جداسازی می کند. همچنین راهنمایی توسط شرکت توسعه دهنده ی این پلتفرم برای والدین و فرزندان آنها طراحی شده است و توصیه هایی را برای مقابله با شرارت های فضای مجازی ارائه می کند.
اکنون نیز در به روز رسانی های اخیر، دو ابزار مختلف برای مقابله با این گونه شرارت ها توسط اینستاگرام عرضه شده است که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
ابزار اول : اخطار به کاربران متخلف
طرز عملکرد اولین ابزار به این صورت است که هرگاه فردی بخواهد یک کامنت نامناسب ارسال کند، اخطاری از سوی اینستاگرام برای وی ارسال می شود. در واقع مضر بودن کامنت وی در حین تایپ و قبل از ارسال توسط هوش مصنوعی شناسایی می شود.
آنگاه در هنگام ارسال کامنت مورد نظر، هشداری به دست وی می رسد و از او پرسیده می شود که آیا از انتشار این کامنت اطمینان دارد ؟ هدف اینستاگرام از چنین ایده ای این است که آن شخص را قبل از ارسال کامنت، خجالت زده و پشیمان کند؛ بلکه از ارسال آن صرف نظر نماید. مسلما بهتر از این است که پس از ارسال کامنت پشیمان شود.
ابزار دوم : Restrict (محدود کردن برخی از کاربران و به سایه بردن آنها)
دومین ابزار جدید اینستاگرام که سعی در جلوگیری از آزار و اذیت های مجازی دارد، Restrict می باشد. ممکن است حضور شخصی در پیج شما و کامنت های وی آزار دهنده باشد، اما به هر دلیلی امکان بلاک، ریپورت و آنفالو کردن وی را نداشته باشید. در چنین شرایطی با کمک این قابلیت جدید، می توانید فرد مورد نظر را محدود کنید و اصطلاحا به سایه ببرید.
هنگامی که فردی را Restrict می کنید، کامنت هایی که برای پست های شما ارسال می کند فقط برای خودش و شما قابل مشاهده خواهد بود و سایر افراد آن را نمی بینند. ضمنا فرد مورد نظر از این موضوع مطلع نمی شود که شما او را محدود نموده اید.
چگونه کاربران مورد نظر را محدود کنیم ؟
در صفحه ی پروفایل خود، همانند تصویر زیر ابتدا آیکن همبرگری را لمس کنید و سپس از منو سمت راست، Settings را انتخاب نمایید.
اکنون Privacy را انتخاب کنید.
در صفحه ی زیر، وارد گزینه ی Restricted Accounts شوید.
توضیحاتی در مورد این قابلیت برای شما ارائه می شود. دکمه ی Continue را لمس کنید.
در صفحه ای که در تصویر پایین مشاهده می نمایید، آیدی (نام کاربری) کاربر مورد نظر را سرچ کنید.
با تایپ اولین حرف، لیست افرادی که ابتدای یوزرنیم آنها با حرف مورد نظر شروع می شود برای شما نمایش داده می شود که در آن لیست می توانید به دنبال وی بگردید. همچنین می توانید بقیه ی آیدی او را وارد کنید تا سریع تر پیدا شود. نهایتا با لمس دکمه ی Restrict کاربران مورد نظر محدود می شوند.
اینستاگرام امیدوار است با انجام این اقدامات تا حد امکان جلوی بی فرهنگی ها و آزار و اذیت های مجازی را بگیرد و آنها را به حداقل برساند. نظر شما چیست ؟ آیا این اقدامات می توانند مفید واقع شوند ؟
دیدگاه شما