چگونه محصولات کشاورزی را مستقیم و بی واسطه بفروشیم؟
از اصلی ترین دلایل نوسانات تولیدات کشاورزی، مشکلات موجود در فرآیند بازاریابی و فروش محصولات کشاورزی است که کشاورزان با آن روبرو هستند. در این خبر نگاهی به راهکارهای نوین بازاریابی و فروش مستقیم محصولات کشاورزی و مواد غذایی به لطف تجارت الکترونیک خواهیم داشت.
فهرست مطالب
چیستی و چرایی بازاریابی محصولات کشاورزی و مواد غذایی
عدم توجه به بازاریابی نوین و فروش مستقیم و بی واسطه محصولات کشاورزی و مواد غذایی، موجب کاهش سودآوری محصولات کشاورزی و مواد غذایی شده است. این امر باعث شده است که کشاورزان و تولیدکنندگان مواد غذایی، انگیزه خود را برای تولید از دست دهند.
از سوی دیگر فقدان برنامه ریزی جامع به منظور ایجاد بستری مناسب برای خرید و فروش تضمینی محصولات کشاورزی بر مشکلات افزوده است. شیوع و گسترش ویروس کرونا، افزایش ناگهانی قیمت ارز، تورم ۴۵ درصدی و افزایش قیمت ها و کاهش شدید قدرت مردم بر بازار محصولات کشاورزی و مواد غذایی نیز سایه افکنده اند.
به جرات می توان بازاریابی محصولات کشاورزی را از شیوه های تسریع توسعه و پیشرفت مناطق روستایی دانست. اجرایی سازی این مهم می تواند افزایش رفاه، توانمندسازی، سطح کیفیت زندگی خانوارها را به همراه داشته باشد؛ که به تبع آن توسعه پایدار روستایی محقق خواهد شد.
در حال حاضر، کشاورزان و تولیدکنندگان به دلیل عدم آشنایی با تکنیک و ابزارهای بازاریابی نوین، مجبور هستند برای جلوگیری از زیان احتمالی محصولات و تولیدات دست به دامن بازاریابی سنتی، یعنی همان دلالان شوند. در این روش کشاورز و تولیدکننده چاره ای ندارد جز اینکه تولیدات خود را به قیمت اندک به دلالان بفروشد و به کسب سود اندک قانع شود. اما آیا راهی برای کسب سود بیشتر کشاورزان وجود دارد؟ پاسخ مثبت است؛ تجارت الکترونیک و بازاریابی نوین به سبک عمده فروشی .
شیوع ویروس کرونا، بازار سنتی را کنار زد
تا پیش از بحران کرونا، تجارت و بازاریابی سنتی پاسخگوی نیازهای کشاورزان و تولیدکنندگان بود. اما در بحران همه گیری ویروس کرونا، سیستم تجارت سنتی ناکارآمدی خود را نشان داد. دوره های متعدد قرنطینه و حساسیتهای ایجاد شده به دلیل شیوع ویروس کرونا، موجب گردید که گرایش مردم به بهره گیری از امکانات تجارت الکترونیک ( خرید و فروش آنلاین) بیشتر شود. این تغییرِ سبکِ خریدِ مردم، بسیاری از کسب و کارها را به خدمات و تجارت الکترونیک سوق داد.
آمارها نشان می دهد که صدور نماد اعتماد الکترونیکی در سال ۱۳۹۹ در حوزه فروش کالا با رشد چشمگیری همراه بود. از مجموع نمادهای اعطا شده، ۷۵ درصد ویژه افراد حقیقی و ۲۵ درصد برای افراد حقوقی بود؛ و این به معنای انتخاب تجارت الکترونیک به عنوان راهکاری برای برون رفت از مشکلات ناشی از کرونا از سوی کسب و کارهای کوچک است.
از دلایل رشد و توسعه صعودی تجارت الکترونیک در دوران کرونا، عدم نیاز به سرمایه اولیه هنگفت و همچنین سهولت دسترسی به ابزارها و امکانات متعدد برای خرید و فروش آنلاین است. نبود محدودیت زمانی و مکانی در انجام معاملات، دسترسی به طیف گسترده ای از مشتریان و همچنین ارتباط بی واسطه با مشتریان از دیگر عواملی است که ورود به تجارت الکترونیک را برای تولیدکنندگان جذابتر کرده است.
راهکار فروش مستقیم محصولات کشاورزی و مواد غذایی
یکی از موثرترین و در عین حال ساده ترین راهکارهای فروش مستقیم محصولات کشاورزی و مواد غذایی بر بستر وب، استفاده از پلتفرم ها و بازارگاه های خرید و فروش آنلاین است. با نهادینه شدن تجارت الکرونیک و ضعیف شدن فروشگاه های فیزیکی، بازارگاه ها رونق روزافزون یافته اند و آینده روشنی پیش رو دارند. بازارگاههایی تخصصی روی دسته مشخصی از مشتریان فعالیت دارند برای مثال ”بازارگاه تخصصی خریدوفروش محصولات کشاورزی و مواد غذایی“. در نتیجه در این بازارگاه ها، نرخ تبدیل یک مشتری بالقوه به مشتری بالفعل در این بازارگاهها بالا است.
آنچه که برای فعالیت در این عرصه نیاز دارید، ثبت نام در بازارگاه های مرتبط با نوع فعالیت شما، و ثبت محصولات است. در ادامه بازارگاه ها با ابزارها و ارتباطاتی که در اختیار دارند، فرآیند بازاریابی و خرید و فروش را برای شما تسهیل می نمایند. بهطورکلی وجود پلتفرمها و بازار گاههای تخصصی، فرصتی مناسب برای کشاورزان و تولیدکنندگان مواد غذایی است تا محصولات خود را به مصرفکننده نهایی معرفی نمایند. یکی از بازار گاههای تخصصی خریدوفروش محصولات کشاورزی و مواد غذایی، سندبادسل است.
سندبادسل همراه شما در تجارت نوین
سندبادسِل، با سالها تحقیق و تجربه در تجارت ایران، همواره در فکر راه اندازی تجارتی بود که نه تنها رونق ملی را موجب گردد؛ بلکه رشد و تعالی تولیدکننده ایرانی، تسهیل تجارت و آسان سازی خرید و فروش آنلاین را نیز به همراه داشته باشد.
عمده فروشی آنلاین سندبادسل ، بستری رایگان برای گسترش بیش از پیش تجارت آنلاین است؛ جایی که تامین کننده و خریدار می توانند به آسانی و فارغ از مشکلات عدیده ی بازاریابی به درآمدزایی مطلوب دست یابند. سندبادسِل با سرمایهگذاری در بخش تجارت الکترونیک، بستری برای تولیدکنندگان و خریداران عمده و حتی خرده فراهم نموده است؛ تا از این طریق فرصت فروش مستقیم و بی واسطه را در اختیار کشاورزان و تولیدکنندگان قرار داده و روند معاملات را سرعت بخشد.
معرفی محصولات و تولیدات به طیف گستردهای از مشتریان در سراسر ایران، ایجاد فرصت شناسایی نیازهای واقعی بازار و پاسخ فوری به آنها، قیمتگذاری بهتر محصولات با کسب شناخت کافی از بازار و نوسانات آن و همچنین حضوری متفاوت در بازار خرید و فروش آنلاین از مجموعه ارزشهایی است که سندبادسِل به رایگان در اختیار کاربران خود قرار داده است.
این ارزشها، در راستای گسترش کسبوکارها به سبکی نو، کسب سود بیشتر برای کشاورزان و تولیدکنندگان موادغذایی و همچنین رونق اقتصاد و گردش چرخ تولید ایران عزیزمان اتخاذ شده است. برخلاف بسیاری از پلتفرمهای تخصصی که در حال حاضر خدمات خود را درازای مبالغ ماهانه و یا سالانه، به کاربران ارائه میدهند، سندبادسِل با هدف بازگرداندن شور و شوق و رونق اقتصادی به بخش کشاورزی و مواد غذایی، خدمات خود را بهرایگان در اختیار کاربران قرار داده است.
سندبادسِل، تجارتی به وسعت هفتدریا است؛ در این دریای بیکران و مواج تجارت، همراه همیشگی خریداران و تولیدکنندگان پرتلاش ایرانزمین خواهد بود.
دیدگاه شما