چگونه با استفاده از گوگل آنالیتیکس کمپین های گوگل ادز رو آنالیز کنیم؟

6 ماه پیش
بهینه سازی گوگل ادز با استفاده از گوگل آنالیتیکس

وقتی تو اولین شغل ام بعد از دانشگاه شروع به استفاده از Google Ads کردم، بی دلیل ترسیدم. چون آن تبلیغات دست و پا گیر و بد قلق را دیده بودم که صفحه جستجو من رو پر میکنند  (SERP، با اینکه داون موقع  نمی‌دانستم مخفف آن بود) و گند میزنن تو محتوایی که واقعا میخواستم بخونم. اما نمی‌دانستم که آنها هدف واقعی را دنبال می‌کنند یا اینکه کسی واقعاً زحمت کلیک روی آنها را به خود می‌دهد.

ارزش تبلیغات پرداخت به ازای کلیک (PPC) را واقعا من نمیدیدم، و نمی‌توانستم بفهمم که چرا کارفرمای من اینقدر مشتاق دور انداختن این همه پول است! بدتر از آن اینه که، وظیفه من حالا پیدا کردن راهی بود که واقعاً مردم را مشتاق کنه روی آن تبلیغات کلیک کنند وتصمیمی بگیرند که آنها را به سمت خرید هدایت کند!

چیزهای زیادی بود که باید یاد میگرفتم وترقی کردن دشواری در پیش داشتم،اما وقتی شروع کردم به بررسی مجموعه آموزشی در چیزی که آن زمان گوگل ادوردز نامیده می شد، به آرامی به پتانسیل این کانال بازاریابی دیجیتال پی بردم. کمتر از یک سال بعد، سرنخ های ماهانه ما از PPC تقریباً سه برابر شده بود و ما چپ و راست در حال به دست آوردن مشاغل جدید بودیم.

درس اخلاقی: فقط به این دلیل که چیزی دشوار است یا فوراً ارزش آن را نمی‌بینید، به این معنی نیست که باید آن روش را به کلی کنار بگذارید. درعوض، باید بیشتر جست و جو کنید تا درباره آن و نحوه استفاده از آن برای بهبود کسب‌وکار و افزایش درآمدتان بیشتر بدانید، کاری که ما در این وبلاگ انجام میدیم.

هیچ استراتژی بازاریابی دیگری بهتر یا بیشتر از Google Ads به جمع آوری، تفسیر و بهینه سازی داده ها کمک نمی کند. امروز، ما قصد داریم نگاهی دقیق‌تر به چند شاخص عملکرد کلیدی PPC، نحوه بررسی آنها ونهایت استفاده از گذشته برای موفقیت در آینده بیندازیم.

کدام یکی از معیارهای تبلیغات گوگل را باید بازاریابان بررسی کنند؟

بررسی و نظارت بر همه استراتژی‌های بازاریابی شما بسیار مهم است، اما از آنجایی که بیشتر شرکت‌ها بودجه قابل توجهی را به کمپین‌های PPC خود اختصاص می‌دهند و Google Ads یک پلتفرم غنی از داده است، باید پیشرفت خود را به صورت روزانه مرور کنید تا از فرصت‌ها استفاده کنید و از هدر رفتن وقتتون جلوگیری کنید.

زمان تدوین راهبردهای کمپین‌های خود، تعیین معیارهایی که باید بررسی بشوند، مأموریت بسیار مهمی است. شما باید تصمیم بگیرید که از همان ابتدا کدام KPI را به هر کمپین اختصاص دهید تا قبل از راه‌اندازی، Google Analytics و Google Ads را هماهنگ کنید. اینطوری، می‌توانید بدون از دست دادن داده‌های قبلی، تمام مهم‌ترین اطلاعات را از ابتدا بررسی کنید، که به شما امکان می‌دهد ارزش کمپین‌های خود را به سهامداران اصلی شرکت خود نشان دهید.

در اینجا چهار معیار مهمی که باید در هر کمپین بررسی کنید آورده شده است:

۱- موقعیت

میانگین موقعیت تبلیغات مختص کمپین های جستجو است و به شما میگه که کجا تبلیغ شما در صفحات مختلف نتایج موتورهای جستجو (SERP) نمایش داده می شود. موقعیت تبلیغ بر اساس رتبه آگهی است که با ضرب حداکثر هزینه به ازای هر نمایش (CPM) آگهی شما در امتیاز کیفیت شما تعیین می‌شود، معیاری مهمی که ارزش آگهی شما را برای کاربران از طریق الگوریتمی اندازه‌گیری می‌کند که عوامل متعددی را در بر می‌گیرد، از جمله:

  • CTR
  • ارتباط کلمه کلیدی
  • ارتباط صفحه هدف
  • ارتباط کپی آگهی
  • عملکرد کلی Google Ads

معلوم نیست که هر کدوم از این عوامل چطور سنجیده می شوند، اما به نظر می رسد CTR مهمترین عنصر الگوریتم باشد. دستیابی به امتیاز کیفیت ۷ یا بالاتر، CPC شما را کاهش می دهد و به رتبه و موقعیت تبلیغ شما را بهبود می بخشد. ایمن کردن سه موقعیت برتر در SERP در کمپین های جستجو بسیار مهم است، چون ۴۶٪ از کل کلیک ها به یکی از این سه مکان می رود.

۲- بازدید

هر بار که تبلیغ شما به صورت آنلاین نمایش داده می شود، یک بازدید ثبت می شود. تعداد بازدید ها برای هر تبلیغ لزوماً نشان‌دهنده موفقیت نیست، چون کاربر مجبور نیست به هیچ وجه با تبلیغ تعامل داشته باشد تا آن را به‌عنوان یک بازدید در نظر بگیرید. با این حال، دانستن سهم بازدید شما (که با تقسیم تعداد بازدید هایی که کمپین شما دریافت می‌کند بر تعداد بازدیدهای واجد شرایط مشخص می‌شود) می‌تواند اطلاعات مفیدی را در مورد اینکه چه مقدار از بازار دیجیتال شما برای یک تبلیغ خاص در اختیار دارید، ارائه دهد.

۳- کلیک ها

وقتی تبلیغات شما به صورت آنلاین نمایش داده می شود، کاربران این اختیار را دارند که روی آنها کلیک کنند تا درباره هر پیامی که می خواهید منتقل کنید اطلاعات بیشتری کسب کنند. هر بار که آنها این کار را انجام دهند، مبلغی از شما دریافت می شود که بر اساس استراتژی پیشنهادی شما و رقابت پیرامون آن کلمه کلیدی یا مکان متفاوت است. درک اینکه تبلیغات شما چقدر کلیک دریافت می کند، با چه نرخی و به چه میزان، جزء ضروری هر کمپین تبلیغاتی موفق است چون انجام این کار به شما امکان می دهد بودجه خود را مدیریت کنید، کمپین های بیهوده را متوقف کنید، و جایی که می بینید موثر هست تمرکز کنید. بیشترین موفقیت علاوه بر این، نرخ کلیک شما (CTR) بر امتیاز کیفیت شما تأثیر خواهد گذاشت، همانطور که در بالا گفته شد.

۴- بازدیدها 

در نهایت، معیارهای مربوط به تبدیل، مهم ترین شاخص های کلیدی عملکرد PPC در بین همه هستند. در بازاریابی B2B، پر کردن فرم رایج ترین تبدیل است. و این کاربران هستند که می‌خواهید با کمپین‌های پرورشی که به‌دقت در نظر گرفته شده‌اند، بر اساس پاسخ‌هایشان هدف قرار دهید.

وقتی کمپین‌های خود را راه‌اندازی می‌کنید، باید مطمئن بشوید که نه تنها تعداد تبدیل‌هایی را که به دست می‌آورید، بلکه هزینه آن برای هر خرید را نیز بررسی می‌کنید. برای تعیین هزینه به ازای خرید (CPA)، فقط هزینه کل تبدیل های خود را در تعداد تبدیلی که ایجاد کرده اید ضرب کنید. شما همچنین باید نرخ تبدیل خود را زیر نظر داشته باشید، چون حجم تبدیل‌هایی که دریافت می‌کنید ممکن است روی کاغذ عالی به نظر برسد، اما در واقع با تعداد تبدیل‌هایی که باید بر اساس تعداد کلیک‌هایی که تبلیغات شما ایجاد می‌کنند، دریافت کنید، به شدت ناهماهنگ است.

گوگل آنالیتیکس و گوگل ادز

راه اندازی بررسی تبدیل ها در تبلیغات گوگل

خیلی از بازاریابان جدید PPC  نتوانستند از ابتدا ردیابی تبدیل را به درستی تنظیم کنندو پس راهی برای نظارت بر مهمترین KPI خود ندارند. برای کمک به جلوگیری از این اشتباه، در اینجا یک راهنمای ساده در مورد نحوه تنظیم ردیابی تبدیل در Google Ads آورده شده است.

دو مرحله اصلی برای انجام این کار وجود دارد. اولین مورد ایجاد پیکسل ردیابی تبدیل است:

از داشبورد اصلی خود در Google Ads، روی برگه «ابزارها» کلیک کنید. در منوی اندازه‌گیری، «تبدیل» را انتخاب کنید. در مرحله بعد، ابتدا با انتخاب نوع تبدیلی که می‌خواهید بررسی کنید (فروش، نصب برنامه، تماس‌ها یا وارد کردن تبدیل‌ها از سیستم دیگری) یک نوع تبدیل جدید ایجاد کنید. تبدیل را نامگذاری کنید و یک دسته را انتخاب کنید (خرید/فروش، ثبت نام، سرنخ، مشاهده یک صفحه کلیدی، یا موارد دیگر).

بعد از اون برای هر کدوم از این تبدیل ها حالا مقداری یکسان یا متفاوت تعیین کنید و اینکه آیا هر تبدیل در هر تعامل حساب شود یا نه. در نهایت، پنجره تبدیل مورد نظر خود را انتخاب کنید تا تبدیل های شما به درستی مرتبط بشوند.

زمانی که پیکسل ردیابی تبدیل خود را ایجاد کردید، زمان آن رسیده است که آن را در صفحات مختلف وب سایت و سایر مشخصات دیجیتال خود (مانند صفحات هدف اختصاصی PPC) نصب کنید. وقتی زمان قرار دادن پیکسل می رسد، اول تکه کلی را می بینید، که می توانید آن را در تمام صفحات وب مرتبط قرار دهید تا برای اهداف بازاریابی مجدد و همچنین بررسی تبدیل استفاده شود.

در مرحله بعد، کد Event را کپی می‌کنید، که انواع مختلف تبدیل‌ها را برای اطلاعات دقیق‌تر بررسی می‌کند. این کد را مستقیماً بعد از تکه کلی در هر صفحه ای که برای بررسی انتخاب کردید قرار می دهید. تکه کلی باید در همه صفحات یکسان باقی بماند، اما اگر می‌خواهید انواع مختلف تبدیل‌ها را بررسی کنید، باید کدهای رویداد جداگانه برای هر صفحه مرتبط در وب‌سایت خود و مشخصات دیجیتال مرتبط ایجاد کنید. با این که  ممکن است پیچیده به نظر برسد، فقط ۱۰ تا ۱۵ دقیقه طول میکشد و تمام بررسی تبدیل شما را خودکار می‌کند، پس هیچ موقع فرصتی را برای ارزیابی پیشرفت خود و گزارش موفقیت‌های بزرگ به سهامداران کلیدی از دست ندهید.

اتصال به گوگل ادز

به راحتی حساب Google Ads خود را با Act-On ادغام کنید

کمپین های PPC که به خوبی ساخته شده اند، یکی از موثرترین استراتژی های بازاریابی دیجیتال هستند و راهی عالی برای به دست آوردن تمام محتوای شگفت انگیز شما در دستان درست هستند، به خصوص زمانی که گروه های تبلیغاتی شما بر اساس شخصیت ها، جمعیت شناسی و رفتار هدف قرار می گیرند. اما اگر به معیارهای بالا دقت نکنید، نمی‌توانید کمپین‌های خود را با پتانسیل کامل بهینه کنید و ممکن است هزینه‌های زیادی  را از دست بدهید.

خوشبختانه، Act-On ارتباط یکپارچه با Google Ads دارد که به بازاریابان مثل شما اجازه می‌دهد پیشرفت های کمپین‌هاتون رو اندازه‌گیری کنید و بعلاوه اطلاعاتی پیدا کنید که مشتریان بالقوه از چه عبارت‌های جستجویی برای یافتن محصولات و خدمات شما استفاده می‌کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ادغام Act-On’s Google Ads، لطفاً اینجا را کلیک کنید.

0
نویسنده مطلب AmiR
دانشجوی رشته کامپیوتر - نرم افزار

دیدگاه شما

بدون دیدگاه