چرا آلمان و چرا زبان آلمانی؟

12 ماه پیش
زبان آلمانی

واقعا چرا باید آلمانی بخوانیم  !زبان آلمانی یکی از زبان های مهم و تأثیرگذار دنیاست. و بخش بزرگی از اهمیت روزافزون این زبان در جهان، به دلیل اقتصاد و صنعت بسیار قوی و اثرگذار آن است.

همچنین آلمان در سال‌های اخیر به خوبی ثابت کرده که از مهاجرپذیرترین کشورهای دنیا، به خصوص در اروپاست و حتی در بین ایرانیان هم به عنوان یکی از محبوب‌ترین مقاصد مهاجرتی ، رقیبی جدی برای کاناداست !

زندگی در آلمان به عنوان مقصد مهاجرت، محاسن زیادی برای ما ایرانی‌ها دارد!

١. بعد مکان :

از لحاظ مسافتی نسبتا به ایران نزدیک است و زمان پرواز تنها پنج-شش ساعت است!

 

٢. اختلاف ساعت کم!

ما فقط یک‌ساعت و نیم با آلمان اختلاف زمانی داریم و این برای ارتباط با خانواده و تطبیق سریع با محیط، قبل و بعد از سفر و…. یک مزیت مهم است. ?

 

٣. موقعیت مهاجرت و یا کار در آلمان :

آلمان جزو کشورهاییست که بورس های تحصیلی زیادی را به دانشجویان اعطا می کند . ویزاهای کاری نیز برخلاف خیلی از کشورها، برای بسیاری از مشاغل وجود دارد و به همین دلیل آموزش زبان آلمانی می تواند در آینده تحصیلی و یا شغلی شما بسیار موثر باشد.خصوصا که هزینه‌ی تحصیل در دانشگاه‌های آلمان تقریبا رایگان است.

 

۴. هوش آریایی!

درست‌است که آلمانی زبان سختی‌ست، اما خیلی از مدرس‌های آلمانیِ نیتیو یا به قول خودشان Muttersprachler، معتقدند که ایرانی‌ها در مقایسه با خارجی‌های دیگر، هم زودتر آلمانی یاد می‌گیرند و هم می‌توانند بهتر و نزدیک تر به لهجه‌‌ی اصلی صحبت کنند!

 

۵. زبان علم و فلسفه :

زبان آلمانی هم مثل فارسیِ قشنگ و پربار خودمان، زبان بسیار غنی و با قدمتی‌ست! و همچنین آلمانی به زبان فلسفه معروف است! چون آلمانی ها حتی برای ساده‌ترین و کوچک‌ترین مفاهیم هم یک لغت و فعل جدا ساخته اند! بنابراین راحت‌تر همه چیز قابل توصیف و تشریح است، چیزی که درست علم فلسفه می‌طلبد!

 

۶. جمله سازی یا پازل؟!!

اگر عاشق پازل و معما، بازی ها و مفاهیم فکری و استدلالی هستید،  این زبان دقیقا برای شماست!

جمله‌سازی در زبان آلمانی، درست به ظرافت چیدن قطعات یک پازل، یا چرخ‌‌دنده‌های یک ماشین است که هرکدام درست باید سرجای خود قرار بگیرند!

 

٧. تنها یک ترم دوام بیاورید! ?

آلمانی به آن سختی و خشکی که فکر می‌کنید، نیست!

 

حقایقی در خصوص زبان آموزان آلمانی

 

جالب است بدانید، که آمار بیشترین انصرافی های‌ کلاس‌های آلمانی، در همان ترم A1 و همان کتاب اول است!

آن هم به خاطر تفاوت طبیعی بین زبان مبدأ، که برای ما فارسی‌ست، با زبان مقصد، یعنی آلمانیست !

خیلی طبیعی‌ست که در راه یادگیری یک زبان جدید، سختی بکشیم و از مواجهه با برخی مطالب جدید و درک آن‌ها رنج ببریم! چون تا به حال با آن‌ها تماسی نداشته ایم!

 

آلمانی، انگلیسی نیست!

که ما آن را به زور و خواسته و ناخواسته از بچگی در کارتن بسته بندی اسباب‌بازی ها یا آواز کودکانه‌ی عروسک‌ها و تفنگ‌هایمان‌ دیده یا شنیده‌باشیمَش!

یا ما را به زور از بچگی یا نوجوانی‌مان، روانه‌ی کلاس‌هایش کرده باشند! ?

یا همچنان از آن متنفر بوده باشیم، اما همچنان مجبور باشیم آن را روی بسته‌ی داروها، صفحه‌ی گوشی‌هایمان، کارتن گجت‌هایی که می‌خریم، اعم از لپتاپ و هدفون و گوشی و… و حتی قاب موبایل تحمل کنیم ‌!

می‌بینید؟! پس ما هیچ برخورد اتفاقی یا غیر اتفاقی ای با این زبان نداشته‌ایم، در نتیجه کاملا برایمان نو و ناشناخته است و اصولا  هرچیزی که درباره‌اش چیزی نمی‌دانیم، برایمان سخت و ناخوشایند می‌شود.

 

مزایا زبان آلمانی نسبت به سایر زبان ها

یکی از بزرگترین مزیت‌های آلمانی نسبت به زبان هایی مثل فرانسوی، ارتباط قوی نوشتار و گفتار است. یعنی دقیقا همان چیزی را می‌نویسیم که می‌گوییم! یا دقیقا همانی را می‌خوانیم، که نوشته شده!

درست بر خلاف زبان هایی همچون فرانسوی که نقش خط و الفبا بیشتر شبیه  صرف بودن یک‌سری نماد و نشانه‌ و شکل و نقاشی‌ست! و بیشتر اوقات مهم نیست چه چیزی نوشته شده، باید حفظ کنیم که صدای آن شکل‌های پشت سرهم چیست‌! درست شبیه زبان های شرق آسیا که الفبا ندارند… !( که هرچند یادگیری آن‌ها هم با عشق، شدنی و اتفاقا لذت بخش است.)

راز یادگیری موفق زبان آلمانی

پس یادگیری موفقیت‌آمیز زبان دوم به این بستگی دارد که شما موقع یادگیری چه قدر مصمم هستید و تا چه اندازه اهدافتان مشخص است. یعنی یادگیری آلمانی به این بستگی ندارد که آیا زبانی با گرامر و تلفظ ‘راحت’ تلقی می‌شود یا نه. اگر شما اهدافی مشخص دارید مانند تحصیل، کار یا داشتن تبادل فرهنگی در کشوری آلمانی زبان، هیچ چیز نمی‌تواند شما را در فرایند یادگیری متوقف کند، چون شما به طور مداوم تحریک می‌شوید که به اهدافتان برسید.

قول می‌دهم اگر یک ترم A را دوام بیاورید، شیرینی‌اش حسابی زیبر زبانتان مزه کند. ما در دیمو لینگو به صورت کاربردی پکیج آموزشی زبان آلمانی کتاب اشتارتن ویا A1 را برای شما علاقه مندان به زبان آلمانی گردآوری کرده ایم . شما عزیزان میتوانید با مراجعه به سایت دیمو لینگو از این آموزش ها بهره ببرید ، ما تا پایان تدریس کتاب اشتارتن ویا سطح B1 به صورت کامل و جامع پشتیبان شما خواهیم بود.

 

۸٫آلمانی، پرگویش‌ترین زبان بومی اتحادیه اروپا !

بر طبق سایت اِتنولوژ (علم مطالعه‌ی نژادها و اقوام)، آلمان ۷۶،۹ میلیون گویشور بومی دارد، که آن را به زبانی تبدیل می‌کند که بیشترین گویشور بومی را در قاره دارد. همچنین دومین زبانی است که بیش ترین گویشور را در اروپا دارد.

به علاوه، آلمانی، زبان رسمی ۶ کشور؛ اتریش، بلژیک، آلمان، قلمرو لیختن اشتاین، لوکزامبورگ و سوئیس است.

۹٫ جایگاه آلمانی در علم و تجارت

آلمانی دومین زبان پرکاربرد در علوم است. آلمان همچنین سومین مشارکت کننده‌ی بزرگ برای تحقیقات است و مکان‌هایی را برای تحصیل فوق دکترا برای دانشمندان بین المللی فراهم می‌کند.

استادان، دانشمندان و اهالی علم و دانش جایگاه اجتماعی واقعا قدرتمند و تأثیرگذاری در آلمان دارند. به نحوی که اگر شما به عنوان یک خارجی، مشکلی برای ویزا و مسائل اقامتی‌تان رخ دهد و رابطه‌ی خوبی با اساتیدتان در Universität داشته باشید، در بسیاری از موارد آن‌ها با فقط یک تماس، می‌توانند تمام مشکل شما را حل کنند. چهره‌های علمی در آلمان، از قدرت اجتماعی بسیار بالایی برخوردارند.

به علاوه، آلمان سومین کشور بزرگ اقتصادی در جهان است، و مکانی است برای شرکت‌های پیشتاز در بازار جهانی مانند آئودی، زیمنس، فولکس واگن، آدیداس لوفتانزا.

 

۱۰٫اگر انگلیسی هم بلدید، این زبان برای شماست!

در اینجا به حقیقت شناخته شده‌ی کوچکی اشاره می‌کنیم:

همان‌طور که می‌دانید، زبان ها هم همچون انسان‌ها دارای ریشه و اصالت خانوادگی هستند و  آلمانی و انگلیسی،

به شجره‌ی خانوادگی زبانی یکسانی تعلق دارند و به قولی فامیلند! به همین خاطر است که یادگیری زبان آلمانی برای گویشوران انگلیسی راحت‌تر است.

برخلاف فرانسوی، ایتالیایی و اسپانیایی که زبان‌های از ریشه‌ی رومی هستند، هر دو زبان انگلیسی و آلمانی به شاخه‌ی ژرمنیک از خانواده‌ی هند و اروپایی تعلق دارند. بعضی از لغات و اصطلاحات آلمانی همچنان به صورت مکرر در انگلیسی استفاده می‌شود. مانند angst، kindergarten و kitsch.

انگلیسی بعدها تحت تأثیر فرانسوی، یونانی و لاتین قرار گرفت. با این‌حال اگر انگلیسی را به بنیان آن دنبال کنیم، بیشتر شبیه آلمانی است. مثلا به لغاتی نظیر Bruder (brother), ، Wasser (water) و Freund (friend),  Vater(Father) و… نگاه کنید.

اگر تصمیم به یادگیری آلمانی به عنوان یک زبان خارجی بگیرید، از تعداد لغاتی که از قبل بلد هستید، شگفت‌زده خواهید شد. پس چنانچه انگلیسی‌زبانی هستید که آلمانی یاد می‌گیرید، در مزیت هستید.

 

۱۱٫باز شدن دری جدید از دنیای دانش و اطلاعات!

زبان آلمانی پس از انگلیسی، دومین زبانی است که مردم جهان به سراغ یادگیری‌اش می‌روند. علت این است که درک این زبان همانند انگلیسی دری تازه به دنیای اطلاعات را باز می‌کند. طبق آمارهای سال ۲۰۱۶، سایت‌هایی با دامنه .de در رده پنجم از لحاظ تعداد وب‌سایت‌ها به شمار می‌روند. ممکن است فکر کنید، بسیاری از این سایت‌ها نسخه‌های انگلیسی هم دارند اما اینطور نیست. در واقع، ۵.٨ درصد از محتوای موجود در اینترنت تنها به زبان آلمانی وجود دارند.

فضای آفلاین: به‌دلیل نقش آلمانی‌ها، در تولید علم، فرهنگ و هنر، بسیاری از کتاب‌ها و سایر محتواهایی غیردیجیتالی ارزشمند به این زبان موجودند. برای مثال در رشته هنر، سالانه بیشتر از ٨٠ هزار جلد کتاب در آلمان منتشر می‌شوند که فقط درصد اندکی از آن‌ها به انگلیسی ترجمه‌ می‌شوند. در نتیجه چنین متونی تنها برای افرادی که به این زبان تسلط دارند، قابل درک است.

نباید فراموش کرد که نمونه اصلی و دست‌نخورده بسیاری از آثار برجسته به زبان آلمانی منتشر شده‌اند و اگر بخواهید برای تحقیق یا حتی علاقه شخصی به سراغ این آثار بروید، باید آن را یادبگیرید. از مثال‌های این مورد می‌توان به کتاب‌های کافکا و گوته اشاره کرد.

آیا هنوز مردّدید؟

دوازدهمین دلیل را شما می‌آورید؟

اگر بخواهم دوازدهمین دلیل را هم خودم بیاورم، باید بگویم وقتی B1 را هم تمام می‌کنید و وارد B2 می‌شوید، لذتی از یادگیری را در دریای آبی و دیدنی این زبان تجربه می‌کنید، که با هیچ چیز دیگری قابل مقایسه نیست. ?❤️

رفیق حتی یه لحظه رو هم واسه یادگرفتنش عقب ننداز.

خوش‌حال می‌شیم بتونیم تو این مسیر کمکت کنیم?❤️

هر سؤالی داشتی، از طریق تلگرام، اینستاگرام یا ایمیلمون می‌تونی ازمون بپرسی، یا تو سایت دیمولینگو برامون یه تیکت بزنی?)

نویسنده و گردآورنده  : نیمو، عضو ارشد تیم دیمولینگو

حالا سیزدهمین دلیل با شما???

0
نویسنده مطلب امید قدرتی
دانشجوی کارشناسی - کامپیوتر نرم افزار - علاقه مند به سئو و تولید محتوا

دیدگاه شما

بدون دیدگاه