پیشگیری از مالیات تراکنشهای بانکی از دید موسسه حسابداری رهنما

1 سال پیش
پیشگیری از مالیات

چکیده : مالیات تراکنش بانکی چیست و چطور دچار این مالیات نشویم ؟

راهکار پیشگیری از مالیات تراکنشهای بانکی 

مالیات تراکنش های بانکی در سالهای اخیر به یکی از چالش های بزرگ برای صاحبین کسب و کارها تبدیل شده است.

با توجه به سخت گیری های سازمان امور مالیاتی در خصوص مالیات ستانی از کسب و کارها بهتر است برای اینکه دچار جرائم سنگین مالیاتی نشوید از یک شرکت حسابداری معتبر در این خصوص مشاوره مالیاتی بگیرید.

در ادامه قصد داریم راهکارهایی که سبب می شود شما دچار مالیات تراکنش های بانکی نشوید را بصورت مختصر و مفید برای شما شرح دهیم.

در ادامه همراه ما باشید.

۱ – هیچگاه حساب متصل به دستگاه پوز و همچنین دستگاه پوز را در اختیار فرد دیگری قرار ندهید چراکه بعدا شما دچارمشکل خواهید شد.

۲- سعی کنید از حساب متصل به دستگاه پوز یا درگاه اینترنتی فقط برای کسب درآمد و دریافت از مشتریان استفاده شود وبرای امور دیگر مانند وصول چک دریافت تسهیلات و سایر واریزی ها استفاده نکنید.

۳- هیچگاه واسط دریافت چک یا واریزی دیگران نباشید مثلاً به حساب شما پولی واریز کنند و شما به شخص اصلی انتقال ، مثلاً فردى (حتی (فامیل از شما بخواهد پولی که به حساب شما واریز می،کند شما به حساب شخص نهایی انتقالدهیددهید.

۴- اگر تنخواه دار شرکت هستید هیچگاه از حساب شخص برای پرداخت ها و شارژ تنخواه استفاده نکنید و از شرکتبخواهید حسابی مخصوص تنخواه افتتاح و از آن استفاده کنید.

۵- اگر حق العمل کار هستید و باید برای امور مختلف مانند گمرک انجام وظیفه کنید حتماً یک حساب جداگانه فقط بابت دریافت و پرداخت هزینههای گمرکی افتتاح کنید تا بعداً امکان اثبات آن ساده باشد.دقت کنید حتماً رسید فیشهای پرداختی به سازمانهای مختلف و کپی اسناد پرداختی را نزد خود نگه دارید که بتوانیدواریزیها و برداشتها را با مستندات مطابقت دهید.مثلاً اگر شرکت بابت ترخیص کالا مبلغ ۹۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال واریز کرده باشد شما کل فیشها و کپی اسناد و کوتاژ وارداتی را نزد خود نگه دارید تا کل پرداختی شما با ۹۰۰,۰۰۰,۰۰۰ واریزی مطابقت داشته باشد.

۶- هیچگاه از حساب بانکی همسر یا فرزندان خود برای دریافت از مشتریان استفاده نکنید خیلی مشاهده کرده اشخاص مغازه دار از دستگاه پوزی استفاده میکنند که حساب بانکی آن متعلق به همسر یا فرزند است در صورتیکه آگاهی ندارد بر طبق بخشنامه ای که گذشت در نهایت خود او با مشکل مواجه خواهد شد.

۷- حتماً در موقع فروش ملک یا اتومبیل فیشهای مالیات پرداختی را نزد خود نگه دارید.

۸-حتماً در موقع انتقال وجه به حساب کارمند یا حق العمل کار جهت انجام امور اداری در شرح تراکنش بانکی شرح و بابت را بنویسید مثلاً بنویسید بابت ترخصی کالا یا خرید ملزومات و … البته) در مواردی که از طریق چک یا پایا انتقال می دهید.

مالیات تراکنش های بانکی چیست ؟ موسسه حسابداری رهنما

۹ – همینطور حق العمل کار و کارمند نماینده و مانند اینها در شرح پرداختیهای خود در) موارد پرداخت با چک یا پایا وساتنا حتماً علت پرداخت را بنویسید و رسیدهای آن را تا ۵ سال نگه دارید.

۱۰- اگر پرداختی شما از طریق دستگاه کارتخوان (POS) است حتماً یک کپی از رسید آن تهیه و اصل فیش را به کپی آن منگنه کنید و در کپی شرح هزینه و پرداخت را به طور کامل و دقیق بنویسید.

۱۱ – اگر به هر دلیل شرکت یا شخص مودی بابت انجام اموری به حساب شما پول واریز کرد و بعداً مالیات به سراغ شما آمد شرکت یا طرف مقابل حتماً نامه ای با مضمون زیر خطاب به اداره امور مالیاتی بنویسد:اداره امور مالیاتیباسلاماحتراماً به استحضار میرساند تراکنش های آقا / خانم طرف این شرکت جهت انجام امورکه به عنوان درآمد مشمول در نظر گرفته شده همگی ازبوده و ایشان هیچگونه دخل و تصرفی در آن نداشته اند.دقت کنید عبارت «هیچگونه دخل و تصرف » یک عبارت کلیدی است که حتماً زمانی که خواستید تاییدیه شرکت یا طرف مقابل را برای اثبات به مالیات ارائه دهید ،بنویسید در واقع یک جمله طلایی و راه گشا خواهدبود.

۱۲ – سعیکنید همیشه سند و مدرک هرگونه واریزی به حساب خود را نگه دارید و در برگه یا دفترچه یادداشتی شرح واریزرا به طور کامل درج کنیدالبته دقت کنید منظور ما واریزیهای قابل توجه است نه مبالغ چند صد هزار تومانی.

۱۳ – سعی کنید در فروش داراییهای سرمایه ای ( مانند ،سکه ارز و یا وسایل (قیمتی که موقع فروش مالیاتی کسر نمی-شود محتاطانه عمل کنید.

۱۴- خوبی خرید و فروش سهام این است که چون موقع خرید و فروش سهام مالیات مقطوع کسر و وصول میشود دیگه بابت واریز سود و اصل سهام به حساب شما مالیات دیگری مطالبه نمی شود.

۱۵ -نکته بسیار مهم :

همانطور که در لایحه نمونه تراکنش بانکی اشاره میشود بر طبق دادنامه های ۱۴۶۶ و ۲۲۷۲ دیوان عدالت اداری، سازمان امور مالیاتی نباید تراکنشهای قبل از ۱۳۹۵ را بررسی کند. اما متاسفانه این رسیدگی توسط سازمان انجام گرفته است. اگر تراکنش شما برای سال های قبل از ۱۳۹۵ مورد بررسی قرار گرفت ابتدا به هیات بدوی اعتراض کنید و سپس بعد از قطعی شدن رای هیات بدوی به دیوان عدالت اداری شکایت کنید ظرف مدت ۳ ماه و چون دیوان تاکید بر عدم رسیدگی قبل از سال ۱۳۹۵ داشته بنابراین رای هیات بدوی را نقض می کند.

البته نقض رای توسط دیوان معمولا در برخی شعب آن انجام می شود.

به یاد داشته باشید همانطور که در فصل اول گفتم همزمان با اعتراض به دیوان درخواست صدور موقت بدهید تا سازمان امور مالیاتی نتواند قبل از رای دیوان مالیات را از شما مطالبه کند.

اگر پس از مطالعه این مقاله هنوز دچار سوال و ابهام هستید می توانید از بهترین شرکت حسابداری در رشت یعنی شرکت حسابداری رهنما مشاوره مالیاتی دریافت کنید.

موسسه حسابداری رهنما این امکان را برای شما فراهم می سازد تا بدون پرداخت هزینه به ساده ترین شکل ممکن مشاوره مالیاتی دریافت نمایید و از هرگونه جرائم مالیاتی در امان باشید.

0
نویسنده مطلب AmiR
دانشجوی رشته کامپیوتر - نرم افزار

دیدگاه شما

بدون دیدگاه