سوالات قاضی در جلسه تمکین چیست؟ در پاسخ باید چه بگوییم؟

7 ماه پیش
سوالات قاضی در جلسه تمکین

چکیده : برخی از سوالات قاضی در جلسه تمکین: آیا ادعای همسر شما درباره عدم تمکین او صحت دارد؟ آیا شما منزلی که همسرتان فراهم کرده بود را ترک کرده اید؟ آیا شوهر شما رفتاری دارد که باعث عدم تمکین شده است؟ و ….

هنگامی که عقد نکاح بین زوجین خوانده میشود زن و مرد باهم محرم میشوند و از لحاظ قانونی و شرعی وظایفی را در مقابل هم بر عهده میگیرند. این تکالیف که زوجین در مقابل همدیگر دارند در قانون مدنی و حمایت خانواده نیز آمده است. اما گاهی این تکالیف در بین زوجین به درستی انجام نمیشود و به مشکل برمیخورند بنابراین ما در این مقاله قصد داریم شما را با تمکین و انواع آن سوالات قاضی در جلسه تمکین و هر آنچه نیاز است درباره جلسه های تمکین بدانید را برای شما توضیح دهیم. در ادامه مطالب ما را همراهی بفرمایید.

تمکین چیست؟ و انواع آن

هنگامی که عقد نکاح بین زوجین انعقاد میشود وظایفی بین زوجین شکل میگیرد که به آن تمکین می گویند. در معنی دیگر تمکین، می توان این معانی را هم به کار برد که تمکین در لغت به معنای تن دادن یا اطاعت، پیروی و فرمان بردن است. اما در مباحثی که مربوط به نکاح است تمکین به معنی برطرف کردن خواسته های جنسی زوج از طرف زوجه است. تمکین به دو دسته عام و خاص تقسیم میشود:

تمکین عام: تمکین در اصطلاح به معنای پیروی زن از شوهر در امور زندگی می باشد. برای مثال منزلی که شوهر برای زن انتخاب کرده است اگر زن بدون اجازه شوهر خود یا بدون مشورت از آن خارج شود مرد می تواند به آن نفقه ای پرداخت نکند. یا اگر زنی با شوهر خود خوش رفتاری نکند، نظافت خود را رعایت نکند، خود را آرایش نکند البته این مورد بستگی به شرایط خانوادگی آنها دارد، زن مستحق دریافت نفقه نخواهد بود.

تمکین خاص: تمکین خاص به رابطه زناشویی بین زوجین دلالت دارد. در واقع در زبان ساده تر زن باید تمام نیازهایی متعارف و قابل انجام مرد را فراهم کند. البته این نکته قابل ذکر می باشد که زن طبق زمان، مکان و عرف موظف به تمکین می باشد. اما مواردی وجود دارد که موجب عدم تمکین زن از مرد می شود، همچون مبتلا بودن مرد به بیماری های مقاربتی و یا تمایلات او به روابط جنسی نامتعارف، که سبب عدم تمکین زن از او می شود و دادگاه در این موارد حق را به زن می دهد.

تمکین یکی از وظایف شرعی و قانونی زن است و عدم انجام آن، تبعات قانونی بدی را به همراه دارد، عدم برخورداری از نفقه و نصف اموال مرد، از موارد مهمی است که به زنان ناشزه تعلق نمیگیرد، لذا برای پیروزی در دادگاه باید دلایل محکمه پسند و محکمی داشته باشید و همینطور بتوانید به خوبی از حقوق خود دفاع کنید. همانطور که میدانید آمار طلاق و مشکلات خانوادگی در دادگاه های تهران بالاست.

برای اطلاعات بیشتر درباره ی موضوع تمکین و اینکه دادگاه تمکین چقدر طول می کشد؟، بهتر است به یک وکیل متخصص مراجعه کنید، وکیل خانواده تهران در زمینه تمکین، طلاق یک طرفه، مهریه، نفقه، حضانت فرزندان و همچنین بررسی موضوع حقوقی شما و بررسی دلایل شما برای عدم تمکین و با مشاوره دقیق در این زمینه کمک شایانی به شما میکند. برای انتخاب یک وکیل خانواده خوب حتما به این نکات توجه داشته باشد:

  • داشتن دانش و تجربه و مهارت کافی در زمینه دعاوی خانوادگی شما.
  • داشتن روحیه و اخلاق حرفه ای جهت رسیدگی به امور پرونده.
  • با توجه به صلاحیت شما و همچنین صلاح دید موجود پرونده را جلو ببرد.
  • قدرت سخنوری بالایی داشته باشد
  • تمرکز بالا در رابطه با مطرح کردن پرونده شما.
  • همچنین وکیل خانواده خوب باید صادق و امانت دار در زمینه نگهداری از دعوی خانوادگی شما و رسیدگی به پرونده، نفقه، طلاق، مهریه باشد.

سوالات قاضی در جلسه تمکین چیست؟

دادگاه تمکین چقدر طول می کشد؟

در ابتدا زوج یا وکیل زوج باید درخواست عدم تمکین از طریق ثبت در دفتر خدمات قضایی اقدام حقوقی انجام دهد. بعد از ثبت درخواست دادگاهی در شهر محل اقامت زوجه تشکیل میشود، ابتدا بهتر است قبل از اقدام به هر کاری با مشورت از یک وکیل خبره خانواده  اضهار نامه ای مبنی بر تمکین و بازگشت زوجه به خانه ای که شوهر برای زن در نظر گرفته فرستاده شود. و در مرحله بعد مرد باید ثابت کند که مقدمات لازمه جهت تمکین را فراهم کرده است مثل (مسکن و اثاثیه لازمه) همچنین باید به این موضوع اشاره شود که پرونده الزام به تمکین دو مرحله دارد، یعنی هرکدام از زوجین که رای دادگاه به نفع آن نبوده است در یک زمان ۲۰ روزه وقت دارد اعتراض خود را روی پرونده بزنند.

اجرای حکم الزام به تمکین پس از صدور حکم به نفع شوهر و تقاضای حکم از طرف دادگاه زن الزام به تمکین میشود. اما توجه داشته باشید که فقط صدور حکم کافی نیست زیرا زنی را که محکوم شده را به خانه شوهر باز نمی گردانند و فقط اگز زن حکم صادر شده را اجرا نکند ناشزه محسوب میشود. همچنین باید گفت که اگر زنی پس از صدور حکم از شوهر خود پیروی نکند و او را تمکین نکند طبق ماده قاون مدنی ۱۱۰۸ اگر زنی وضایف زوجیت خود را بدون مانع مشروع انجام ندهد مستحق دریافت نفقه نیست.

با توجه به مراحل ذکر شده در متن بالا باید گفت که زمان تقریبی تمام شدن دادگاه تمکین ۳ الی ۶ ماه است که بازهم بستگی به چگونگی پیشرفت پرونده تان دارد.

در جلسه تمکین چه سوالاتی پرسیده می شود؟

سوالات قاضی در جلسه تمکین

هنگامی که برای دادخواست تمکین به دادگاه مراجعه میکنید قاضی سوالاتی مبنی بر ادعای شما برای عدم تمیکن می پرسدکه باید با حفظ خونسردی و داشتن اعتماد به نفس کامل این سوالات را جواب دهید.

برخی از سوالات قاضی در جلسه تمکین: آیا ادعای همسر شما درباره عدم تمکین او صحت دارد؟ آیا شما منزلی که همسرتان فراهم کرده بود را ترک کرده اید؟ آیا شوهر شما رفتاری دارد که باعث عدم تمکین شده است؟

حال اگر مرد نسبت به عدم تمکین زن مدارکی به دادگاه ارائه کند و زن به تمکین نکردن مرد اقرار کند قاضی سوالات دیگری در این باره میپرسد. دلیل موجه برای تمکین نکردن شوهر، چه موضوعاتی باعث عدم تمکین شما از شوهرتان شده است،  در اینجا بهتر است زن مدارک محکمه پسندی را به قاضی ارائه دهد. بعد از رسیدگی به مدارک ارائه شده قاضی شروع به پرسیدن سوالاتی از شوهر میکند، آیا به موقع نفقه همسر خود را پرداخت میکند و یا اصلا نفقه ای به زن میپردازد؟ آیا منزلی را به عنوان محل سکونت برای راحتی و آسایش زوجه فراهم کرده است؟ آیا تاکنون همسر خود را کتک زده است؟ قاضی سعی میکند سوالاتی مبنی بر موضوعات ارائه شده شما به دادگاه بپرسد.

شما در پاسخ باید دلایل درستی برای عدم تمکین داشته باشید، همچون مشکلات جنسی مرد، روابط جنسی نامتعارف که دارد، بیماری های جنسی که برای زن خطرناک است و …. همینطور می توانید برای دفاع درست از خود به وکلای خبره در این زمینه مراجعه کنید.

مدارک لازم جهت اثبات عدم تمکین

مدارک زیادی برای اثبات عدم تمکین زن وجود دارد اما چند تا از مدارک ضروری برای ثابت عدم تمکین، استشهادیه است، مرد با بردن شاهدین به دادگاه مثل پدر یا مادر ویا اقوامی که اطلاعاتی درباره عدم تمکین زن داشته باشند می توانند در دادگاه به شهادت بپردازند، مدرک ضروری دیگری برای تثبیت عدم تمکین زوجه اقرار کردن خود زن به تمکین از شوهر است، از مدارک ضروری دیگر برای اثبات عدم تمکین مرد می تواند با دادن درخواست به دادگاه و ارسال اضهارنامه از زن دعوت به تمکین کند. اگر زن اظهارنامه را نادیده بگیرد و بدون دلیل موجه از تمکین مرد خودداری کند با ضمیمه کردن مدارک مورد نظر در پرونده مرد می تواند عدم تمکین زن را اثبات کند.

بازدید از منزل برای تمکین چگونه است؟

نحوه بازدید از منزل برای تمکین

هنگامی که مرد دعوی عدم تمکین را به دادگاه ارائه میدهد موظف به فراهم کردن خانه و اثاثیه لازمه منزل می باشد. مرد باید مسکنی را برای زن در نظر بگیرد که در شان و شخصیت آن باشد و همچنین باید از نظر کارشناس تأیید شود، در صورتی که مرد نتواند منزل و اثاثیه ها را فراهم کند زن می تواند نسبت به نظر کارشناس اقدام نماید.

در صورتی که نظر کارشناس در بازدید از منزل برای تمکین، مبنی بر مناسب نبودن مسکن و وسایل مربوطه منفی باشد دادگاه با توجه به نظریه کارشناس رای الزام مرد به تهیه منزل مناسب صادر میکند در صورتی هم که منزل و اثاثیه مورد پسند کارشناس باشد رای صادر شده و زن موکلف به زندگی با همسر خود در آن خانه است.

کلام پایانی

امیدوارم مطالب برای شما مفید بوده باشد در این مقاله سعی بر این بود که شما را با تمکین و انواع آن، سوالات قاضی در جلسه تمکین و همچنین موارد لازم جهت دانستن عدم تمکین آشنا کنیم و همچنین از اهمیت مشاوره گرفتن از وکیل خانواده و کمک به روند بهتر و سریعتر پرونده شما توضیح دادیم متشکریم که تا آخر مقاله با ما همراه بودید انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما کامنت کنید.

0
نویسنده مطلب AmiR
دانشجوی رشته کامپیوتر - نرم افزار

دیدگاه شما

بدون دیدگاه