انواع جوش صورت و علت آن

1 سال پیش
جوش صورت

انواع جوش صورت و علت آن با توجه به شرایط بدن افراد مختلف و نابهنجاری های پوستی و اختلالات هورمونی آن ها می تواند متفاوت باشد. لذا برای درمان جوش های صورت ابتدا باید دلیل ایجاد جوش و سپس عفونی یا غیر عفونی بودن آن تشخیص داده شود. معمولاً جوش های سرسیاه و سرسفید صورت از نوع غیر عفونی هستند که به دلیل انسداد منافذ چربی پوست و اختلالات هورمونی ظاهر شده و در اثر تماس با هوا اکسید و رنگ سیاه یا سفید به خود می گیرد. به بیان دیگر جوش های عفونی نتیجه انسداد کامل منافذ پوست یا ورود میکروب به بافت های پوست هستند که اگر به سرعت مداوا نشوند ممکن است تا زمان بهبودباعث نابهنجاری در پوست شده و اثر آن در طولانی مدت بر روی پوست باقی بماند.

 

جوش صورت چیست؟

جوش صورت یک مشکل پوستی است که به علل مختلف مثل تجمع سلول های مرده پوست، ترشح زیاد غدد چرمی پوست و انسداد منافذ چربی ایجاد شده و در خیلی از موارد این نوع جوش ها با نام آکنه نیز شناخته می شوند. معمولاً جوش های صورت در نواحی مانند پیشانی، گونه ها و چانه به صورت لکه های قرمز یا سفید ظاهر می گردند.

این نوع جوش ها به شکل های مختلفی مثل جوش سرسفید یا کومدون بروز کرده و در نتیجه ترشح چربی و انباشت آن در داخل منافذ پوست ایجاد می شوند یا به صورت جوش قرمز و التهابی ظاهر می گردند.

به شکلی که عفونت،باکتری ها و التهابات پوستی در ایجاد آنها موثر بوده و معمولاً با سوزش، خارش، قرمزی، التهاب و حتی ایجاد زخم همراه هستند.

هرچند اختلالات هورمونی یا عوارض پوستی در ایجاد انواع جوش ها موثر هستند اما عوامل دیگری مانند استرس، تغذیه نامناسب، برخی از بیماری ها، تماس مستقیم با مواد آلوده، مراقبت های نادرست از پوست برهم خوردن تراز هورمون ها به دلیل تغییر شرایط بدن مثل بارداری یا زایمان در خانم ها می تواند برای بروز یا تشدید جوش صورت موثر باشد.

بروز جوش های صورت به لحاظ ظاهری باعث برهم خوردن تعادل چهره و پایین آمدن سطح اعتماد به نفس افراد مبتلاء می شود لذا آشنایی با علل ایجاد جوش های صورت و استفاده از راهکارهای مناسب برای پیشگیری و درمان آن می تواند برای غلبه بر این چالش موثر باشد.

 

عوامل موثر در ایجاد جوش صورت

معمولاً جوش های صورت تحت تاثیر متغیرهای مختلفی مثل تغییرات هورمونی دوران نوجوانی، بارداری، قاعدگی یا غیره بروز می کنند. به این معنا که تغییرات هورمونی بدن در اثر علل مختلف باعث افزایش ترشح چربی پوست و انسداد منافذ چربی می شود که این امر با رشد باکتری های مختلف می تواند تشدید شود.

از دیگر عوامل تاثیرگذار در بروز جوش صورت می توان به مواردی مانند نوع پوست، علل ژنتیک، محیط زیست و تغذیه نامناسب اشاره کرد. به بیان دیگر افرادی که پوست چرب دارند یا ترشح چربی در پوست آنها بیش از حد نرمال باشد احتمال بروز انواع جوش در پوست آنها بیشتر می شود.

از دیگر عوامل ایجاد جوش فعال در پوست صورت می توان به مواردی مانند تماس پوست با آلودگی های موجود در هوا، تغذیه نامناسب و مصرف غذا هایی چرب و نامناسب، استفاده از لوازم آرایشی غیر استاندارد یا ناسازگار با پوست، لمس پوست صورت با دستان آلوده، عدم رعایت نظافت و بهداشت پوست مثل شستشوی نادرست، استفاده از مواد شوینده غیر استاندارد و غیر اشاره کرد.

بنابراین در ایجاد و بروز جوش فعال عوامل مختلفی می تواند موثر باشد لذا رعایت اصول بهداشتی و پیشگیری، بهترین راهکار برای جلوگیری از بروز و ایجاد انواع جوش های صورت است.

انواع جوش صورت

انواع جوش صورت از نظر ظاهری و علل به وجود آمدن آنها متفاوت هستند لذا آشنایی با انواع جوش صورت و شناخت دلایل این نوع عارضه می تواند در پیشگیری یا درمان آن بسیار موثر باشد. برای آشنایی بیشتر در ادامه به معرفی انواع جوش صورت پرداخته می شود.

جوش سرسیاه

جوش سرسیاه یکی از انواع جوش فعال است که در نتیجه انسداد منافذ چربی پوست ایجاد می شود به این معنا که چربی در منافذ پوست انباشته شده و در اثر تماس با هوا اکسید می گردد و این اکسید شدن به صورت خودکار باعث ایجاد لکه های سیاه بر روی پوست می گردد.

جوش سر سفید یا کومدون های بسته

جوش سرسفید یا کومدون های بسته به جوش هایی گفته می شود که در اثر انسداد کامل منافذ چربی پوست ایجاد می شوند. به بیان دیگر بسته شدن منافذ پوست و تجمع چربی در داخل بافت های آن باعث ایجاد لکه های سفید بر روی پوست می شود به شکلی که اگر در معرض هوا و اکسیدسیون قرار گیرند به جوش های سیاه تبدیل می شوند.

پاسچول یا جوش های چرکی

پاسچول یا جوش های چرکی به جوش های گفته می شود که مرکز سفید رنگ دارند اما به دلیل تماس با انواع باکتری و التهابات پوستی به وسیله بافت قرمز رنگی احاطه می شوند. جوش های چرکی معمولاً بزرگتر و دردناک تر از جوش های دیگر هستند لذا توصیه می شود برای جلوگیری از گسترش این نوع باکتری به نقاط دیگر پوست از فشار دادن آنها خودداری شود.

جوش های پاپول یا سفت دانه

جوش های پاپول یا سفت دانه یکی از انواع جوش های صورت هستند که در اثر التهاب پوست به شکل قرمز بر روی آن ظاهر می شوند، جوش های پاپول به دلایل مختلف مثل عفونت با باکتری، التهاب پوست در اثر تنگی منافذ چربی و یا ترشح چربی پوست ایجاد می شوند.

جوش های ندولار یا ندول ها

جوش های ندولار یا ندول ها به جوش هایی گفته می شود که در اثر التهابات شدید پوستی و تجمع باکتری پروپیونی بروز می کنند. این نوع جوش به صورت یک بافت آماسه و قرمزی روی پوست ظاهر می شوند و در خیلی از موارد ممکن است به دلیل آسیب رساندن به بافت های اطراف خود باعث ایجاد ندول شوند.

جوش یا آکنه کیستیک

جوش یا آکنه کیستیک در نتیجه التهاب شدید منافذ چربی و عفونت داخل پوست توسط باکتری ها ایجاد می شوند. این نوع جوش اکثراً عمیق، قرمز و دردناک هستند و ممکن است در صورت وخیم بودن باعث ایجاد عارضه های شدیدتری مثل خارش، قارچی شدن و تشکیل لکه های پوستی بزرگتر شوند.

روش های ساده برای از بین بردن جوش صورت

درمان خانگی جوش صورت راهکاری ساده و کم هزینه برای از بین بردن جوش های صورت است. هرچند جوش های صورت با استفاده از درمان خانگی در یک بازه زمانی کوتاه از بین نمی روند و ممکن است استفاده از این روش برای از بین بردن آن ها زمانبر باشد.

اما باید به این نکته توجه داشت که به کارگیری روش های درمان خانگی جوش صورت و مراقبت های لازم می تواند به کاهش قرمزی و التهاب جوش های صورت کمک کرده و در پاره موارد باعث کاهش حجم و اندازه آنها شود. از جمله روش های درمان خانگی جوش های صورت می توان به استفاده از پک های یخ داخل دستمال برای قرار دادن بر روی جوش اشاره کرد.

به این معنا که سرمای حاصل از پک های یخ می تواند به تنگ شدن منافذ چربی کمک کرده و باعث کاهش التهاب شود. همچنین قرار دادن عصاره آلوورا بر روی جوش صورت و مالیدن آن به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه می تواند باعث کاهش التهاب و ضدعفونی شدن پوست گردد.

شستشوی منظم صورت با آب گرم و صابون ملایم، چربی ها و آلودگی های سطح پوست را کاهش داده و تمیز می کند. منتهی برای به دست آوردن نتیجه مناسب از این کار پس از شستشوی صورت با آب گرم و صابون ملایم، می بایست پوست صورت با آب سرد شستشو داده شود تا منافذ چربی پوست حتی المقدور بسته شود و از ایجاد التهاب بر روی پوست جلوگیری گردد.

یکی دیگر از روش های درمان خانگی جوش صورت استفاده از عصاره چای سبز است به این معنا که با قرار دادن عصاره چای سبز بر روی جوش صورت علاوه بر کاهش التهاب و برفروختگی، پوست صورت هم ضدعفونی و تمیز می شود.

منبع: فروشگاه لوازم آرایشی و بهداشتی لیمونا

https://limoona.com/

0
نویسنده مطلب AmiR
دانشجوی رشته کامپیوتر - نرم افزار

دیدگاه شما

بدون دیدگاه